İletişim, Etkin Dinleme ve Beden Dili Kullanımı

KTS çalışmaları kapsamında, "Halkla ilişkiler ve kurum kültürü, iletişim, etkin dinleme ve beden dili, etkili ve güzel konuşma" hakkında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Mustafa SARIGÜL ve Şükrü Naili Paşa Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmenleri Hilal SALMAN ile Mutlu AKSOY sunum düzenledi.

31.05.2023 164

Okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenleri kendi aralarında bir toplantı yaparak iletişimde vücut dili ve etkili hitabet teknikleri yönüyle görüş alışverişinde bulundular.  Yaptıkları toplantıda almış oldukları karşılıklı iletişim eğitimi sonucu aldıkları karar doğrultusunda sınıf öğrencileriyle bu çalışmaları yapacakları ve kendi aralarında aldıkları kararlar doğrultusunda vücut diline ve hitabetteki kurallara uyumunda kazanım teminine ileri derece özen göstereceklerini belirttiler. Eğitimde sözlerin %30 vücut dilinin %70 oranında etki yaptığı bir ortamda iletişimin bütün vasıtaları en güzel şekilde kullanımı öğretmenlerimiz tarafından benimsendi, öğrencilerimizin kendi aralarında ve öğretmenleriyle kurmuş olduğu diyaloglarda da aynı kazanımların sağlanması için gereken hassasiyet gösterilmesi düşünce birliğine varıldı.

Bazı öğrencilerle konu hakkında iletişim kuruldu ve fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan çalışmaların sürdürülebilir olması düşüncesi ile uygulamalarda karşılaşılan aksaklıkların bir sonraki toplantıda tekrar görüşülerek daha güzel sunumların ve davranış modellerinin uygulanması düşüncesi kabul edildi.

31-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-2023